Program 2018

Alla Naturskyddsföreningens arrangemang görs i samarbete med Studiefrämjandet.

NATURSKYDDSFÖRENINGEN I BOHUSLÄNS ÅRSSTÄMMA, KOÖN
Lördag 21 april Läs mer här.

BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG, GRÖTÖ
preliminärt 20 maj

BLOMSTERVANDRING PÅ BJÖRKÖ
Söndag 10 juni kl 13:00, Samling skjutbanan, Björkö.

Välkommen att vandra på Björkö och uppleva öns fantastiska flora.
Ingen föranmälan krävs.

OBS ändrat innehåll! FIKA I ERSDALEN, HÖNÖ
Tisdag 12 juni kl. 17:00, samling vid lekplatsen.
(Grillning ändrat till fika pga eldningsförbud) Välkommen att lära dig mer om Ersdalens naturreservat. Vi fikar och pratar om de olika naturreservaten som finns i kommunen. Passa gärna på att inspireras inför kommande konstutställning i vinter som har Ersdalen som tema. Än är det inte för sent att delta!
Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

DE VILDA BLOMMORNAS DAG, GRÖTÖ
Söndag 17 juni kl. 11:00 Samling Grötö färjeläge
I samarrangemang med Svenska Botaniska Föreningen deltar vi i Sveriges, och Nordens, mest omfattande blomstervandring. Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar runt om i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och även på Färöarna och Grönland.
Tag gärna med fika. Ingen föranmälan krävs.
Guide är Håkan Olsson (telefon: 070 698 89 15)

BLOMSTERKUNGEN I SKÄRGÅRDEN, RÖRÖ
Lördag 30 juni kl. 11:30-15:00 & Söndag 1 juli kl. 11:30-15:00

Hällmarker och ljunghedar präglar ön som är geologiskt intressant och har en rik och egenartad fora. Vi vandrar över klapperstensfält och släta slipade berghällar. Vi tittar i hällkar efter stinkpaddor och salamandrar. Vi letar efter fyrling, ävjebrodd och lånke i de små gölarna. Räknar in hur många exemplar av ostronört som finns kvar och försöker hitta kustarun och ramslök.

Vandringarna går i lätt terräng. Ta med flora, kikare, matsäck och badkläder om så önskas.
Guide är Håkan Olsson (telefon: 031-96 10 87).
Samling sker ca kl. 11:30 på Rörö, som nås med färja.
Kontrollera avgångstider med Västtrafik.

MÖT LINNÉ PÅ HÖNÖ, ERSDALEN
Lördag 7 juli kl. 13:00-16:30 & Söndag 8 juli kl. 13:00-16:30
På den nordvästligaste delen av Hönö möts vindpinade klippor, spektakulära blockbildningar, rika torr- och fuktängar samt en frodig ängsskog.
Vi funderar över berggrunden som bildades vid en kollision mellan två kontinentplattor för 1,5 miljarder år sedan. Det blir säkert en och annan sjöfågel
som stryker förbi och så ser vi mycket blommor.

Vandringen går i lätt terräng. Ta med kikare, flora, matsäck och badkläder om så önskas. Guide är Håkan Olsson (telefon: 031-96 10 87). Samling vid Ersdalens parkeringsplats, närmsta busshållplats är Hönö Röd. Kontrollera avgångstider för buss och färja med Västtrafik.

BLOMSTERVANDRING PÅ GRÖTÖ
Lördag 28 juli kl 11:00, Samling Grötö färjeläge

Välkommen att vandra på Grötö och uppleva öns fantastiska flora i fårbetade ängsmarker.
Ingen föranmälan krävs.

Inspireras av naturen i Ersdalen, ställ ut på Öckerö bibliotek – December 2018
Du som tycker om att måla, fotografera, filma, göra skulpturer/collage, sy, väva….

Teknik och årstid väljer du själv, du har ett helt år på dig. Ställ sedan ut ditt alster i Öckeröbibliotekets utställningshall i december 2018.

Alla är välkomna att bidra, vare sig du är barn, vuxen, amatörer eller någon form av konstnär.
Läs gärna mer om Ersdalens Naturreservat här.

Praktisk information:
Det är jättebra om du kan anmäla ditt intresse i förväg via mail eller telefon, se kontaktuppgifter nedan! Så snart du vet vad ditt verk skall kallas och en kort beskrivning av det vore vi tacksamma om vi får reda på i förväg. Detta för att vi skall kunna förbereda oss lite inför organiserandet av utställningen.

Kostnad: det kostar inget att ställa ut.

Inlämning: sker fredag 30 november-lördag 1 december.

Utställninstid: december 2018 till början januari 2019 (efter helgerna).

Sälja: Du får gärna sälja det du ställer ut och du sköter själv om att ta emot betalningen från köparen.

Information om ditt alster och dig själv: Under utställningstiden kommer det att ligga listor på verken, vad de heter, vem som gjort verket och telefonnummer (om du själv vill, mailadress och bostadsadress).

Vad får du ställa ut? Ett verk per person. För att vi skall ge så många som möjligt chans att få rum får ditt verk inte vara alltför stort. Max 70 cm.

Vernissage: exakt dag är inte bestämd än, troligen blir det tisdag 4 december. Öckeröarnas Naturskyddsförening kommer bjuda på något drickbart och något att tugga på.

Arrangörer Öckeröarnas Naturskyddsförening och Fritid och kultur Öckerö
Alla Naturskyddsföreningens arrangemang görs i samarbete med Studiefrämjandet.

Kontakt boel.lanne@naturskyddsforeningen.se med telefon 070 235 1926

Välkommen med ditt alster!

Årsmöte 19 mars, kl 19 i Föreningsgården Almelunden, Öckerö.
Alla medlemmar är välkomna och har rösträtt. Vi bjuder på frukt. Ingen föranmälan behövs.